Galaxy omslagdoek

galaxy

De kleurtjes:

Galaxy kleurtjes, misschien wel 1 van mijn persoonlijke favoriete kleurcombinaties. bolletje-wol
Heerlijk dat blauw, roze, paars bij elkaar.
Het is ongeveer anderhalf jaar geleden dat ik garen tegen kwam in deze geweldige kleuren. Scheepjeswol Invicta Colour 973. Ik was gelijk helemaal verliefd op deze kleuren en heb een pakket gekocht (10 bollen). Ik had nog nooit eerder gehaakt met dit garen, en de eerste keer dat ik ermee wilde werken ging het ook echt niet zoals ik voor ogen had. Invicta colour is een sokkengaren met scheerwol en
deze combinatie zorgt ervoor dat de dikte van het garen niet constant is. Als beginnende haakster kon ik daar nog niet mee overweg en is het hele pakket gelijk in de kast beland.

 

Het patroon

Tot vorige week. Ik was op zoek naar een leuk garen om een lekker doorhaak patroon mee te doen. (een uit mn hoofd patroon) Niet steeds op een patroon moeten kijken hoe de volgende paar steken moeten. Toen zag ik die leuke kleuren weer en besloot ik er gewoon voor te gaan. Hier heeft ongeveer 1,5-2 jaar tussen gezeten. Nu ik wist dat het garen geen constante dikte had, heb ik ervoor gekozen om de naalddikte die het label aangaf te gebruiken en maar gewoon te doen. Gewoon haken, niet kijken naar owjee hier is de draad iets dunner of dikker dan net. Help wat nu… Nee gewoon haken.
Nu het patroon kiezen. Zoals jullie misschien weten haak ik graag omslagdoeken, dus welk patroon omslagdoek haakt nu lekker weg? Mijn keuze is geworden de Southbay omslagdoek. Dit patroon bestaat eigenlijk maar uit 2 toeren die zichzelf steeds herhalen. Het patroon is hier terug te vinden.

 

Voor de volgende keer:

Dit keer heb ik enkel scheepjes invicta colour gebruikt, maar gezien dit de galaxy omslagdoek is horen daar natuurlijk sterren bij. Deze zal ik erin gaan verwerken met een zilverdraad.

Sneak peak:

img_2002 img_2003