Hartendekens

Hoe leuk is het om door iets wat je leuk vind gelijk iets te doen voor een goed doel? Sinds deze week is Ilsje’s Creations ook begonnen met hartendekens haken.

Waarom haak ik mee voor hartendekens?

Deze dekens gaan naar kinderen met een ernstige ziekte of een aandoening die de kwaliteit van leven ernstig beïnvloed. Ook kinderen die een gezinslid gaan verliezen of recent verloren zijn komen in aanmerking.
Hopelijk kunnen we wat troost bieden in deze moeilijke tijd.
De kinderen vinden hopelijk wat warmte en geborgenheid door de hartendeken, en mochten ze de ziekte overwinnen is het een blijvend aandenken aan een erg moeilijke tijd. Mochten ze het niet overleven is het zo mogelijk een nog kostbaarder aandenken voor de achterblijvers.

De informatie is te vinden op via deze link en via facebook. Hier alvast een overzichtje van hoe je mee kan haken.

Hoe doe ik mee:

Het garen:
Acryl van zeeman (Royal) of wibra (Saskia).Hier is voor gekozen omdat de Granny’s dan ongeveer allemaal dezelfde dikte hebben.

De maten:
15×15 cm of 20×20 cm.

Dikte haaknaald:
Vrije keuze, zolang het eindresultaat maar aan de voorgeschreven maten voldoet. 

Voorgeschreven kleuren:
Wit, grijs, roze, blauw, paars, groen en geel. Voor alle kleuren geldt alleen combineren met grijs en wit. Dus NIET met andere kleuren. Wel mag je meerdere tinten van bijv. groen gebruiken in 1 granny. Natuurlijk mag je ook effen granny’s maken.

Het patroon:
Helemaal naar eigen invulling, zolang het maar een vierkantje is van 15x15cm of 20x20cm en aan de toegestane kleuren voldoet. Opmeten doe je door in het midden naar beneden te meten. (Dus niet hoek tot hoek maar in het midden van 2 hoeken)

Eventuele applicaties op de Granny’s:
Voor de applicaties mag je alle soorten acryl en kleuren gebruiken. Let op, ALLEEN de applicaties mogen met andere kleuren/garen gehaakt worden. De granny’s horen ten alle tijden van Saskia of Royal gehaakt te zijn.

 

Ik kan nog niet haken:
Kunt u nog niet haken? Geen probleem! Mail naar [email protected] met als onderwerp workshop voor hartendekens.