Nieuw in de webshop: Rozenomslagdoek

Nieuw in de webshop: Rozenomslagdoek.

Onlangs had ik besloten om me volledig te gaan richten op de ‘grotere’ projecten. Hieronder versta ik omslagdoeken en dekens. Hier en daar een extra klein projectje wordt uiteraard niet uitgesloten.
Als eerste introduceer ik de rozenomslagdoek.

De rozenomslagdoek haakt voor mij heerlijk weg. Ik heb ervoor gekozen om deze omslagdoek te haken met het garen Linnensoft van Scheepjeswol. Door de linnen/katoen combinatie leek het me een geschikt garen voor deze omslagdoek.

Linnensoft:

Materialen van dit garen zijn: 27% Linnen, 47% Katoen en 26% Acryl.
Dit was de eerste ervaring voor mij met dit garen. Ik vond het fijn haken en verrassend zacht, wat ik niet had verwacht bij een linnengaren. Ook voor het eerst bolletjes gekocht met ‘easy start’ waar ik ook erg over te spreken ben. Door de easy start begin je altijd in het midden van de bol, hierdoor rolt hij ook niet steeds weg. Bij 1 van de 10 bolletjes uit het pakket had ik dat er een hele prop uit kwam, deze zat verder niet in de knoop dus vormde geen problemen.
Dit garen wordt ook mijn definitieve garenkeuze voor deze omslagdoek in de webshop. Hierdoor is er een keuze uit 33 kleuren, dus voor ieder wat wils.

Het maken van de rozenomslagdoek:

Na een proefstukje te hebben gehaakt van het patroon heb ik ervoor gekozen om het ietsjes aan de rand aan te passen. Hierdoor kwam alles bij mij net iets mooier uit. Voor het eerst een patroon uit een boek gehaakt. Moet toegeven dat het wel wat wennen was. Een plaatje in een boek heeft natuurlijk maar een bepaalde grote, en kan je niet net als op de pc vergroten om het beter te zien.
Daarom deze tip: Ik had ervoor gekozen om met een stukje papier een randje te maken onder de toer die ik al had gedaan, deze vast gezet met aan elke kant een paperclip zodat ik het makkelijk kon verplaatsten wanneer ik een toer had gedaan.
De toeren kan je op verschillende manieren bijhouden: Een toerenteller (eventueel digitaal) of alle toernummers op een papier schrijven en er een vinkje achter zetten wanneer je deze hebt gedaan. Een notitie bijhouden welke kant de even en oneven toeren opgaan kan ook handig zijn. (Ik vond dat heel handig, omdat ik het werk regelmatig weg moet leggen. Mijn dochter heeft natuurlijk ook aandacht nodig 😉 )

Het nadeel bij omslagdoeken blijft stiekem dat je je gaat verkijken op hoe ver je daadwerkelijk bent. Als je op de helft van de toeren bent, wilt dat nog niet altijd zeggen dat je op de helft van het project bent. Doorgaans worden de toeren bij omslagdoeken elke toer een beetje groter. Hierdoor vond ik het lastig om in te schatten of ik aan 1 pakket van 1 kleur genoeg had voor 1 omslagdoek. Dit bleef tot het einde aan toe spannend. Ik twijfelde echt of ik de laatste toer wel af zou kunnen haken. Gelukkig lukte dit, ik hield zelf over! 🙂 Super blij!

Dan het ‘helse’ klusje nog, het afwerken. Nouja hels is een groot wordt, maar het is nou eenmaal niet mijn favoriete bezigheid. Met dit project heb ik geluk, want er is 1 begin draad en 1 einddraad.

 

Tot slot:

De rozenomslagdoek en het garen zijn vanaf nu in de webshop verkrijgbaar!