Shoop the sheep

Een kort verhaaltje over het maken van Shoop the sheep.

Waarom?

Hoe leuk is het om als aanstaande moeder een knuffel te maken voor je kindje? Wat voor knuffel wordt het dan?
Al vanaf dat ik net had leren haken had ik de knuffels van Heidie Bears op het oog. Leuke speelse knuffels die voor het grootste deel bestaan uit african flowers. Het maken van een soort gelijke knuffel heeft me eerst een hele poos tegen gehouden, omdat het een kooppatroon is. Uiteindelijk ben ik er toch voor gegaan. Er zijn meerdere patronen en ik heb toen besloten om voor het schaap te gaan, genaamd Shoop.

haakdiagram africanflower shoop the sheep
Haakdiagram africanflower zeshoek

Wat is een african flower?

Een african flower is een soort granny met in het midden een bloem, die daarna uitgewerkt wordt in een 4/5/6/7/8-hoek. De voornaamste zijn de vijf- en zeshoeken. Deze zijn vrij simpel te maken en hoe groter je ze maakt hoe meer bloemblaadjes het bloemetje heeft in het midden. Op de afbeelding zie je een voorbeeld van een african flower zeshoek uitgewerkt in een haakdiagram.

 

Het maken van Shoop the sheep:

Een aantal weken voor mijn uitgerekende datum was ik dan begonnen met het haken van Shoop the sheep. Er zijn meerdere manieren waarop je te werk kan gaan. Je kan ervoor kiezen om te gaan voor de join-as-you-go techniek. In deze techniek haak je het begin van de bloem en ga je de (bij mij witte) rand gelijk aan de volgende bloem vast maken. Ik ben voor de andere manier gegaan. Eerst alle flowers haken en vervolgens in elkaar zetten met naald en draad. Net iets na de uitgerekende datum had ik dan alle flowers af en ben ik het in elkaar gaan zetten.
De dag dat alle flowers netjes aan elkaar vast zaten, maar de knuffel was nog niet af was werd mijn dochter geboren en stond het projectje net niet af in de woonkamer. Tot deze week. Deze week heb ik eindelijk weer de tijd kunnen nemen om de oren te haken en om Shoop een snuitje te geven. Nu is die echt af!
Ik ben super blij dat ik weer een projectje heb afgemaakt, al die halve projecten die overal liggen omdat ik steeds weer nieuwe inspiratie op doe mogen toch ook wel een keer worden afgerond.

 

Het resultaat:

Shoop the sheep
Het resultaat