The Meadow deel 4 en 5

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn blog heb bijgewerkt over The Meadow. Hierdoor heb ik ervoor gekozen om 2 delen in 1 verslag te doen.
The Meadow is een CAL van Drops en wordt gehaakt met DROPS ♥ You #7 op haaknaald nr. 3.
Het patroon is terug te vinden op de site van Drops en op de Nederlandse facebookgroep.

Het maken van The Meadow deel 4:

Dit deel is een zonnebloem. Een bloemetje gehaakt in 2 kleuren waarvan de blaadjes los blijven zitten. Het netjes aanhechten van wit, zodat ik het vierkantje eraan kon haken vond ik soms wat lastig. En van alle patronen die we toch nog toe hebben gehad was dit ook niet mijn favoriet.
Tijdens het blokken kwam ik erachter dat ik bij 1 vierkantje een blaadje teveel had gehaakt, dacht dat ik niet bij allemaal alles hoefde na te tellen, maar dat was blijkbaar wel nodig. Gelukkig valt het niet op. Ook heb ik er met het blokken voor gekozen om de blaadjes ook vast te zetten zodat deze iets minder omkrullen.

Het maken van The Meadow deel 5:

Dit is een madeliefje. Een heel leuk klein bloemetje, zeker in vergelijking met de zonnebloem. Leuk om te haken en tot nu toe zeker mijn favoriet. Haakte heerlijk weg. Dit is ook de eerste waarbij het vierkantje anders wordt begonnen dan bij de andere delen. Even goed lezen en dan is hier het resultaat van de zonnebloem en het madeliefje.

Het resultaat:

De zonnebloem is al geblokt en het madeliefje nog niet. Op deze foto’s zie je daardoor goed het effect hiervan.

IMG_0921
Resultaat The Meadow deel 4, zonnebloem geblokt
IMG_0920
Resultaat The Meadow deel 5, madeliefje ongeblokt