The Meadow update

Het is alweer een hele poos geleden dat ik de kans heb gehad een blogje te schrijven en jullie up to date te houden over de voortgang van de deken.
Dat betekend echter niet dat ik heb stil gezeten!

Ik moet toegeven, helaas is de deken nog niet af 🙁

Even weer een korte introductie over The Meadow.
The Meadow is een mistery CAL die is bedacht in samenwerking met Drops garens. Dit houdt in dat je met meerdere mensen tegelijk hetzelfde patroon haakt. Dit is een mistery CAL, ook wel je weet vooraf enkele basis dingetjes, maar je hebt nog geen idee naar het uiteindelijke resultaat.
Drops had een aantal kleuropties en daarvoor garenpakketten gemaakt. Het garen wat hiervoor gekozen is, is Drops Het project wordt gehaakt op naald nummer 3.
Het bestaat uit een midden van 40 vierkantjes (grannies) omringt met meerdere randen en wordt verdeeld over 16 weken.

Wil je vals spelen en het eind resultaat al zien? Dat kan ook, alle delen van het patroon staan inmiddels online en al meerdere mensen hebben de deken af.
Ik ben inmiddels bezig met week 12, dus zal jullie hierin een stukje laten zien van week 6 t/m 11.

Deel 6: Korenbloem

IMG_1153
De korenbloem week 6

Wat had ik een slechte verwachtingen van deze bloem. Toen ik voor het eerst foto’s zag verschijnen van deze week en even snel het patroon door keek had ik bijna zoiets van, dat lukt me echt niet.
Het tegendeel bleek waar! Door de goede uitleg en goed te lezen viel het uiteindelijk reuze mee. Persoonlijk vind ik het effect van de gedraaide blaadjes ook erg leuk.

 

 

Deel 7: Wilde roos

Meadow week 7
Wilde roos deel7

Vanaf het eerste moment dat ik deze bloem zag, kon ik niet wachten om eraan te beginnen. Toch had ik ervoor gekozen om me netjes aan het patroon te houden en week voor week te haken.
Het was het wachten waard. Super leuke bloem en haakt heerlijk weg. Het feit dat er dit keer geen kleurwisselingen in zitten helpt natuurlijk ook. Dit patroontje ga ik goed bewaren en wie weet zie je het nog een keer in een ander projectje terug komen!

 

 

Deel 8: Waterlelie

IMG_1151
Waterlelie deel 8

Dit is het laatste patroon waarin er een vierkantje gehaakt wordt. Dit keer een waterlelie. Op dit moment was ik om eerlijk toe te geven niet meer zozeer bezig met het: hoe vind ik dit bloemetje. Ik was vooral bezig met geen einde in het project zien. Doordat er elke week losse vierkantjes werden gehaakt en je die vervolgens ergens allemaal netjes weglegt, zag ik totaal geen voortgang meer en kreeg ik wat ‘sleur’ in het project. Het wilde niet meer goed lukken, en ik kwam voor mijn gevoel ook echt niet meer vooruit.
Tijdens deze week zat het even allemaal niet meer mee, maar ik bleef gelukkig wel in gedachten houden dat de week hierna het in elkaar zetten van de vierkantjes was en dat je dan dus je voortgang weer een stuk beter kan zien.
Als ik terug denk vond ik deze bloem ook zeker wel een leuk patroon.

 

Alle vierkantjes af!

IMG_1154
YES!!! Eindelijk alle vierkantjes af!

Deel 9: Het in elkaar zetten en het begin van de rand

Wat keek ik uit naar deze week. Het kon me niet snel genoeg gaan om eerlijk te zijn. Alle vierkantjes zijn nu gemaakt en afgewerkt. Laat het in elkaar zetten maar beginnen!

Resultaat week 9: Alles netjes vast
Resultaat week 9: Alles netjes vast

Dit bleek wat lastiger dan gedacht. Ik had aan het begin een klein foutje gemaakt in het maken van de vierkantjes. Hierdoor was mijn laatste rand anders dan die van het patroon. Ik had 2 keuzes: zo laten en alles verder op die manier haken, of de eerste 2 weken van het patroon opnieuw maken. Ik ben voor de eerste optie gegaan. Hierdoor was het telwerk om in de rand met evenveel steken uit te komen als in het patroon toch wel wat lastiger. Dus volg deze tip! GOED LEZEN! Desnoods 3 keer, alles volgens het patroon maken is toch makkelijker dan aanpassingen moeten doen om uiteindelijk weer goed uit te kunnen komen.

 

 

Deel 10: De eerste 4 randen

The meadow
Resultaat week 10

In deze week worden de eerste 4 randen om de vierkantjes heen gehaakt.
Blij dat ik eindelijk weer voortgang in de deken zie begin ik aan deze rand, maar wat heb ik lopen schelden op deze rand. Laten we het erop houden dat hij niet mee wilde werken en dat het tot nog toe mijn minst favoriete stukje deken is geweest.

 

 

 

Deel 11:Toeren van strepen

Tijdens het maken van deze toeren waren we heerlijk met ons gezinnetje een weekendje weg. (Stiekem bij het deel hiervoor ook al) Heerlijk in 1 weekend tijd 2 weken kunnen bij werken. Zonder oma mee op vakantie was dat niet gelukt. Oma blij, want die kon lekker tijd doorbrengen met haar kleinkind, en ik blij, want ik kon heerlijk ontspannen haken.
Het maken van dit deel ging heerlijk (zeker in vergelijking met de vorige) en ik vind het effect ook heel leuk. Helaas voor jullie ben ik vergeten een foto te maken van het eind resultaat. Deze kan je hierdoor pas zien in mijn volgende update over The Meadow wanneer week 12 ook af is.

 

Tot slot:

Ik heb natuurlijk verder ook niet stil gezeten. We zijn inmiddels alweer een paar weekjes terug. Ik ben weer aan een paar nieuwe tussendoor projectjes begonnen. Waaronder het haken van een pokemon, ja ook ik kon niet achter blijven in deze rage. Ook ben ik bezig met het maken van een hele mooie omslagdoek gemaakt van linnengaren. Deze zal binnenkort verschijnen in de webshop.

Ik hoop dat jullie allemaal een fijne zomer(vakantie) hebben. En veel haak plezier!