The Meadow deel 3

Deze week ga ik verder met het  haken van de Crochet along van Drops: The Meadow. Een mystery crochet along, die gehaakt wordt met DROPS ♥ You #7 op haaknaald nr. 3

Het maken van The Meadow deel 3:

Heerlijk drukke week gehad, wel gehaakt, maar bijna vergeten de bijbehorende blogpost te schrijven. Hier is die dan:
Het 3e soort bloempje wat gehaakt wordt is een goudsbloem. Ik vond hem heerlijk haken, en de blaadjes krullen leuk een beetje naar voren omdat ze niet worden vastgehaakt net als vorige week.
Wel vond ik het dit keer wat lastig om de witte draad netjes en goed aan te hechten steeds om van het bloempje een vierkantje te maken. De aanhouder wint uiteraard en ik ben tevreden met het resultaat.

Ook heb ik afgelopen week puzzeltegels gehaald, je kent ze wel voor kindjes. Deze zijn ook ideaal om je werk mee te blokken. Je spant je vierkantjes op en zet ze vast met spelden (ik heb 16 kopspelden per vierkantje gebruikt). Spuit het nat met een plantenspuit, ik heb een heel klein beetje wasverzachter toegevoegd zodat het lekker fris ruikt.  Hierna laat je je werk drogen, laat het gerust een nachtje liggen, ga niet elk uur kijken, het droogt vanzelf. Wanneer je werk echt goed is opgedroogd haal je het los en zijn je vierkantjes mooi recht, plat en netjes.
Je kan er ook voor kiezen om een speciale granny blokspanner te kopen bijvoorbeeld Eucalan. De keuze is aan jou.

Het resultaat:

IMG_0833
The Meadow deel 3 het resultaat
IMG_0834
Alle vierkantjes tot nu toe

Heb je de vorige blog gemist? Lees hier deel 2.